Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Oacceptabelt angrepp mot demokratin

Sprängningen mot polishuset i Helsingborg är ett angrepp mot vårt rättsväsende och mot demokratin. Det är allvarligt, säger region Syds regionpolischef Carina Persson.

Detonationen, som inträffade vid 00.20, var kraftig och orsakade omfattande skador på entrén till polishuset och närliggande byggnader.
- Detta är ett fullständigt oacceptabelt angrepp. Jag är mycket tacksam över att ingen kom till skada vid händelsen, säger Carina Persson, och fortsätter:
- Jag har under natten och morgonen haft kontakt med rikspolischefen. Jag är helt trygg med att vi kommer att få det stöd som behövs från den nationella nivån. Vi inom polisen står enade i arbetet mot den grova brottsligheten och i arbetet med att värna vår demokrati, avslutar Carina Persson.

Händelsen utreds nu som allmänfarlig ödeläggelse. Polishuset i Helsingborg kommer under dagen att ha förstärkt bevakning. Detsamma gäller Rättscentrum i Malmö.
Media hälsas välkomna till pressträff klockan 10.30 i Polishuset i Helsingborg.

Till toppen