Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen övar särskild polistaktik under tisdagen

Polisen genomför övningar på platser i Sollentuna och Solna, under tisdagen den 3 oktober mellan klockan 10.00 och 18.30.

Polisregion Stockholm genomför nu en utbildning inom särskild polistaktik (SPT). Ett moment i utbildningen är övningar på platser där allmänheten vistas.

Tisdagen den 3 oktober, mellan klockan 10.00 och 18.30, sker dessa övningar på platser i Sollentuna kommun och Solna stad. Polispersonal kommer tillsammans med figuranter öva i följande områden: Helenelunds centrum, Feroxgatan i Ulriksdal, Friends Arena och i tunnelbanan mellan stationerna Näckrosen och Västra skogen. På samtliga platser kommer det finnas ett flertal polisfordon uppställda. Du som rör dig runt Feroxgatan på tisdagen, uppmanas att i största möjliga mån parkera på en annan gata.

Som förbipasserande går det bra att titta på våra övningar men polisen önskar att det sker på avstånd.

Särskild polistaktik (SPT)

Den särskilda polistaktiken (SPT) är ett koncept som används för att förebygga, hantera och motverka ordningsstörningar i samband med folksamlingar. Konceptet kommer ursprungligen från dansk polis och har använts av svensk polis sedan 2005. Sedan dess har konceptet vidareutvecklats för en svensk inriktning där vikten av dialog och samverkan betonas.

SPT baseras på fyra konfliktreducerande principer – kunskap, underlättande, kommunikation och differentiering. Syftet med principerna är att de ska leda till att deltagarna i en folksamling själva tar ansvar för att hejda ordningsstörare.

Till toppen