Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen om nattens mordförsök: ”Våld mot polisen kan aldrig accepteras”

Natten mot lördagen den 28 oktober, klockan 03.20, avlossades ett flertal skott med grov kaliber mot en bostad i Västerås.

Under attacken befann sig två vuxna och två barn i den aktuella bostaden. Bostaden tillhör en polis. Ingen kom till skada, men händelsen rubriceras som mordförsök.

– Det är mycket allvarligt med de kraftigt ökade antal skjutningar vi har i samhället, det är inte längre enbart ett storstadsproblem. Nattens dåd visar att vi måste fortsätta att jobba intensivt i kampen mot den grova brottsligheten. Samhället får aldrig backa undan för kriminellas våld. Att en polis och hans familj utsätts för ett attentat i sitt eget hem är helt oacceptabelt, säger regionpolischef Carin Götblad.

Polisen fortsätter nu med ett intensivt utredningsarbete och vidtar de åtgärder som krävs.

– Polismyndigheten ser mycket allvarligt på det inträffade, ett attentat mot en polis är ett angrepp på hela rättssamhället och därmed demokratin. Vi har satt in alla tillgängliga resurser vi har för att hitta de skyldiga. säger Robert Wallén, kommenderingschef och polisområdeschef Västmanland.

När vi har mer information att ge, kommer det att publiceras på polisen.se
Pressfrågor hänvisas till presstalesman i ledningscentralen på telefon, 010 – 56 919 59.

Till toppen