Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Service av polisens fordon

Polisen har sedan sommaren 2017 tecknat avtal med ett antal auktoriserade verkstäder avseende service av myndighetens fordon. Upphandlingen har pågått en sedan 2015 och överklagats i flera omgångar.

I maj 2015 annonserade Polismyndigheten ut en upphandling av verkstadstjänster för myndighetens fordon av märkena Volvo, Volkswagen och Mercedes. I upphandlingen ställdes krav på att tjänsterna skulle utföras av auktoriserade verkstäder. Upphandlingen begränsades till de tre fabrikat som polisen har flest fordon av.

Upphandlingen överklagades i flera omgångar men sommaren 2017 träffades de avtal som nu reglerar verkstadstjänsterna.

Polismyndigheten har nu avtal med auktoriserade Volvoverkstäder på 112 orter och med auktoriserade Volkswagenverkstäder på 29 orter. För Mercedes har myndigheten tecknat avtal med fyra auktoriserade verkstäder.

För 90 procent av polisens fordon bedöms avstånd och transporttid vara acceptabla. Ett arbete med att analysera och utvärdera utfallet pågår för att se hur frågan om verkstadstjänster ska lösas för de orter där det saknas auktoriserade verkstäder.

Till toppen