Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Värdefull flöjt återfunnen

Ett mejl som avslöjade en platsposition var starten på ett polisarbete som ledde till att en tvärflöjt värd cirka 100 000 kronor kunde återlämnas till sin ägare. Tre personer är nu misstänkta för stöld respektive häleri.

Målsägaren, som är en professionell musiker, blev bestulen på sin flöjt på en restaurang vid Östra station i Stockholm. Målsägaren hade själv börjat ta kontakt med specialaffärer som handlar med den sortens flöjter, och en affär hade fått en förfrågan om de handlade med den aktuella typen av flöjt.

- Vi tog kontakt med affären som hade fått ett mejl från en person med bland annat en bild på den aktuella flöjten. Personen mejlade från ett privat mejlkonto där vi i mejlet kunde se en platsposition, säger Kristina Forsgren, gruppchef för stöld och inbrott inom polisområde city. 

En adress i norra Stockholm angavs och i fastigheten bodde cirka 30 personer.

- Genom inre spaning visade det sig att den mejladress som hade använts i kontakten med affären fanns i ett annat ärende. På så sätt fick vi ett namn på den person som använde mejladressen.

Beslut om husrannsakan fattades och när polisen kom till platsen öppnade den misstänkte och flöjten hittades.

- Det var tur att ingen hade hunnit köpa flöjten. Den misstänkte hade haft kontakt med flera affärer och även intressenter på nätet. Det kändes väldigt bra att kunna lämna tillbaka flöjten till målsägaren, säger Kristina Forsgren.

Genom övervakningsfilmer från restaurangen där flöjten blev stulen och vittnesförhör kunde en annan person identifieras som nu misstänks för stölden. Personen som försökt sälja flöjten och ytterligare en person misstänks för häleri.

Till toppen