Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vill du bli polisens volontär?

Polisen i Uppsala söker nu personer som vill engagera sig i den nya volontärverksamheten. På måndag den 16 oktober klockan 19-20, välkomnas du till ett informationsmöte i polishuset Blanka.

På mötet kommer polisen bland annat att berätta mer om verksamheten och ge exempel på vilka uppgifter polisens volontärer kan få. Det kommer också att finnas tid till att ställa frågor och efter mötet kommer den som vill kunna anmäla sitt intresse.

– Syftet med volontärsverksamheten är att medborgare i Uppsala och Knivsta ska få en chans att var en del i det brottsförebyggande arbetet, säger områdespolisen Ulrika Andersson, samordnare för volontärverksamheten i polisområde Uppsala.

Om du vill bli volontär


Polisens volontärer är personer som på sin fritid hjälper polisen bland annat i det lokala brottsförebyggande arbetet och med att stödja brottsoffer.

Den som vill bli volontär behöver vara 18 år. Efter urval, lämplighetsbedömning och rekryteringsprocess hålls en kortare grundutbildning hos polisen.

– Vi hoppas att alla som är intresserade och vill engagera sig ideellt i polisens volontärverksamhet kommer till informationsmötet, säger Ulrika Andersson.

Informationsmötet
När:
måndag 16/10 klockan 19.00-20.00
Var: polishuset i Uppsala, Blankasalen
Hur: samling vid stora entrén för gemensam inpassering, ingen föranmälan

Frågor inför mötet ställs via mail till Volontär region Mitt


Mer information om polisens volontärer

Till toppen