Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

41-åring åtalas för grov våldtäkt mot barn

Åklagare vid Internationella åklagarkammaren Stockholm har i dag väckt åtal mot en svensk 41-årig man misstänkt för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, barnpornografibrott med mera.

Den misstänkte mannen har suttit vid sin dator i Sverige och där fått kontakt med unga flickor från USA, Kanada och Skottland. Genom hot har han förmått dem att inför webbkamera utföra sexuella handlingar som han spelat in.

– De sexuella handlingarna som barnen har tvingats till är mycket grova, säger kriminalinspektör Jörgen Lindeberg, vid nationellt it-brottscentrum på nationella operativa avdelningen, Noa.

Totalt rör det sig 27 brottsoffer varav 18 av dem har kunnat identifieras.
Nationellt it-brottscentrum har bedrivit utredningen i samverkan med FBI, kanadensisk och brittisk polis.

– Det är alltid en utmaning att bedriva en utredning då brottsoffer finns i olika länder. Men den goda samverkan med våra kollegor utomlands har bidragit till att vi lyckats komma i mål, säger Jörgen Lindeberg.

Pressmeddelande från Åklagarmyndigheten

Polisens arbete med sexuella övergrepp mot barn

Till toppen