Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arbetsintensiv sommar med gott resultat

Trots flera grova brott i regionen under sommaren när bemanningen är låg så har polisen funnits på plats när det behövts och även lyckats komma framåt i flera av de stora utredningarna. Till stor del tack vare engagerad och kompetent personal.

Under sommaren har flera grova brott som till exempel mord och mordförsök inträffat i polisregion Mitt. Gemensamt är att händelserna kräver stora resurser från polisens sida. Men trots semestertider har polisen löst uppgiften.

- Periodvis har det varit tufft för de anställda, men vi har lyckats lösa de utmaningar vi ställts inför. Det är ett lagarbete där alla gjort sitt yttersta, säger Michael Fetz, biträdande regionpolischef.

För att lösa uppgiften har vissa fått jobba övertid och en del har brutit sin semester för att hjälpa till. Arbetet har gett resultat och i flera av de grova brott vi sett under sommaren sitter misstänkta frihetsberövade.

- Framgången bygger på kompetenta medarbetare som gör sitt bästa och det är förstås glädjande att utredningarna går framåt. Mycket arbete återstår dock, men utredningsläget ser bra ut i flera fall, säger Michael Fetz.

Fler ingripandepoliser
Förutom de grova brotten har det övriga inflödet av ärenden fortsatt som normalt. Situationen har krävt tuffa prioriteringar, men allmänheten har kunnat få hjälp.

- Jag är den första att skriva under på att vi vill kunna göra mer men personalläget har tidvis varit ansträngt. Vi har åkt på prioriterade ärenden, och allmänheten har kunnat känna sig trygga med att vi kommer vid till exempel pågående våldsbrott, säger Michael Fetz.

Sedan tidigare pågår ett arbete för att rekrytera fler poliser till ingripandeverksamheten i region Mitt. Regeringen har dessutom aviserat mer pengar till nästa år och diskussionen hur de ska fördelas är igång.

Mediakontakt
Jonas Partheen, presskommunikatör, 010-567 66 75

Till toppen