Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arbetsplatskontroller vid företag i Strömstad

Polisen och samverkande aktörer har nu avslutat en insats i Strömstad. Bakgrunden är misstankar om att företag utnyttjar svart arbetskraft och att anställda uppehåller sig illegalt i landet.

Under tisdagen har polisen och samverkande aktörer genomfört en riktad insats mot ett livsmedelsföretag i Strömstad. Samtidigt genomfördes arbetsplatskontroller på ytterligare företag i Strömstad.

Cirka 30 personer har kontrollerats och av dem har fyra tagits i förvar för att avvisas, eftersom de vistas olovligt i landet. En person har rapporterats för brott mot utlänningslagen och en person har hämtats till förhör, misstänkt för att ha använt olaga arbetskraft. En person har också gripits, misstänkt för brott mot punktskattelagen, sedan cirka 100 kg tobak påträffats i lokalerna.

I mars genomfördes en liknande insats i Strömstad. Då anmäldes en person för brott mot utlänningslagen och samtidigt uppmärksammades personalbostäder i mycket dåligt skick. 

– Vi har fått information om att otillåten verksamhet fortgår. Vår bedömning är att det aktuella företaget har fortsatt exploatera utsatta människor. Det ser vi allvarligt på och kommer därför att fortsätta vara uthålliga i det här arbetet, säger lokalpolisområdeschef Nina Heyden.

Insatsen har genomförts i samverkan mellan lokalpolisområde Västra Fyrbodal, gränspolisen, Arbetsmiljöverket, Livsmedelsverket, Ekobrottsmyndigheten, Kronofogden och Tullen. Polisen har också haft spanare, utredare och hundförare på plats. 

Till toppen