Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bostadsinbrotten minskar i Malmö

Drygt 100 färre bostadsinbrott under första halvåret 2017, jämfört med samma period förra året.

De första sex månaderna 2016 anmäldes 586 bostadsinbrott i Malmö. Under samma period i år har 482 bostadsinbrott anmälts – en minskning med över 100 stycken. I hela polisregion Syd minskade antalet bostadsinbrott med 15 procent.

En av anledningarna är den brottssamordning som blivit möjlig i den nya polismyndigheten, där sammanslagningen av flera myndigheter till en gemensam underlättat möjligheterna till informationsbyte över landet och inom regionen. Brottssamordningens uppgift är att identifiera och kartlägga serier av brott och vem som begått dessa brott. Till detta kommer spårsäkring på brottsplatsen och naturligtvis iakttagelser från vittnen.

Ett annat verktyg i arbetet mot bostadsinbrott är grannsamverkan. Grannsamverkan är en metod som vanligtvis förekommer i villaområden, men i våras startades grannsamverkan upp i ett område med flerbostadhus på Holma i Malmö. Grannsamverkan på Holma  är den första i sitt slag i region Syd, och är ett samarbete mellan polisen. MKB och de boende i området.

Till toppen