Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Evenemang kan orsaka störningar i trafiken

Helgen den 9-10 september äger flera evenemang rum i Stockholm. De innebär sannolikt publiktillströmningar med påföljande trafikavspärrningar och störningar.

Lördag:

Allmän sammankomst. Sergelarkaden, klockan 13-16, stillastående demonstration. Arrangören räknar med flera tusen deltagare.

Demonstrationståg. Samling Humlegården klockan 14 med avmarsch 14.30. De kommer att gå Engelbrektsgatan-Karlavägen-Odengatan och till Odenplan där det sedan avslutas cirka 16.30.

Stockholm Halvmaraton. Cirka 14 000 deltagare med start och mål på Norrbro. Starttider mellan klockan 15.30–16.05.
Mer information om Stockholm Halvmaraton

Söndag:

Cykeltävling Velothon Stockholm. Start och mål vid Ringvägen/ Zinkensdamm. Första start klockan 07.30.
Mer information om Velothon Stockholm.

Fotbollsderby på Tele2 Arena klockan 15.00. Ökat tryck i kollektivtrafik till och från arenan i och med stor publiktillströmning. Mer information: Tele2 Arena

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Insläppen kan ta tid på grund av visitationer för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Det kan trots det förekomma pyroteknik inne på arenan, vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Insläpp påbörjas en och en halv timme före avspark. I området runt arenan görs vissa avspärrningar.

Supportersamlingar kan förekomma på Medborgarplatsen, Odenplan och ute vid arenaområdet. Störningar i såväl kollektivtrafiken som i övrig trafik kan ske timmarna före match samt vid matchens slut.

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59. Vid behov kommer även information att lämnas på polisens webbplats samt på twitterkanal: polisen08live.

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken: SL:s webbplats

Stockholmspolisen har en särskild polisinsats för att stötta arrangörerna i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

Till toppen