Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Många intresserade av att bli Polisens volontärer

Under vecka 37 höll polisen i Gävleborgs län informationsträffar i Bollnäs, Gävle och Hudiksvall för personer som var intresserade av att bli volontärer. Det var stor uppslutning av intresserade som ville veta mer om vad en volontär gör.

Syftet med informationsträffarna var att berätta om Polisens volontärverksamhet och locka personer att på ideell basis arbeta som volontär i polisområde Gävleborg.

Totalt kom det cirka ett 40-tal besökare till våra informationsträffar. Kommunpoliserna i Hälsingland och Gästrikland beskrev bland annat vad volontäruppdraget går ut på och våra förväntningar och krav. Efteråt hade åhörarna möjlighet att ställa frågor.

- Vi är glada att så många vill bli volontärer. Vi kommer inte att rekrytera fler just nu, men är man intresserad av att bli volontär hos Polisen så håll utkik efter informationsträffar i framtiden, säger Berit Jansson, volontärsamordnare i polisområdet.

Många anmälde sitt intresse vid informationsträffarna och nu kommer vi att kalla ett antal personer på samtal som är en del i rekryteringsprocessen. Urval görs efter en sammanvägning av samtalet och de kontroller i misstanke- och brottsregister som utförs.

Tack, alla ni som kom till träffarna och som har anmält er som volontärer!

 

Till toppen