Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Misstänkt gruppvåldtäkt på väg att klaras upp

Tre personer är häktade för brottet som skedde i augusti 2016. Det kan finnas flera kvinnor som utsatts och polisen önskar komma i kontakt med dessa.

Händelsen utspelade sig då en kvinna vid Fittja centrum slog följe med en grupp män till annan allmän plats. Där överfölls hon av ett större antal män och utsattes för mycket grovt sexuellt våld.

Polis säkrade teknisk bevisning och då analysresultatet från Nationellt forensiskt center kom kunde de ringa in ett antal misstänkta gärningsmän. Tre män sitter för närvarande häktade men gruppen personer som befunnit sig på platsen har varit betydligt större och utredningen är inte avslutad.

Det har också framkommit uppgifter som gör att det inte kan uteslutas att det skett fler övergrepp mot andra kvinnor med liknande tillvägagångsätt och att man då valt ut särskilt utsatta kvinnor. Polisens utredare är därför mycket angelägna om att få kontakt med andra kvinnor som kan ha utsatts för liknande brott i området. 

Åtal kommer väckas under hösten mot ett flertal av de misstänkta gärningsmännen.

 

Till toppen