Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen i Bergslagen anmäler sitt agerande då film omhändertogs

I samband med att polis avlossade varningsskott mot en man som hotade med svärd i Örebro på lördagskvällen omhändertogs en film som en journalist vid Nerikes Allehanda tagit. Nu anmäler polisen själv agerandet då filmen togs ifrån journalisten.

Lördagen den 2 september ingrep polisen i Polisregion Bergslagen mot en man i centrala Örebro som hotade förbipasserande och ingripande polis med svärd. Efter att polisen avlossat varningsskott med tjänstevapen kastade mannen ifrån sig svärdet och kunde övermannas.

I samband med ingripandet eftersökte polisen foton och filmer från personer som varit på platsen för händelsen och bland annat en film som en journalist vid Nerikes Allehanda tagit togs i beslag.

Polisregion Bergslagen har nu anmält polisens agerande för intern granskning vid avdelningen för särskilda utredningar då man kan ifrågasätta om gällande regler följts eller inte när det gäller journalisternas grundlagsskyddade särställning rörande journalistiskt material. Utredningen kommer att ledas av åklagare i chefsställning.

Till toppen