Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen överklagar inte Förvaltningsrättens dom

Förändringar av samlingsplats och slutdestination för lördagens allmänna sammankomst innebär att polisens anpassar sin taktiska planering. Men målsättningen för kommenderingen ligger fast.

Förvaltningsrätten i Göteborg har i dag meddelat sin dom gällande överklaganden av Polismyndighetens tillstånd för Nordiska motståndsrörelsens allmänna sammankomst den 30 september i Göteborg.

Domen innebär att samlingsplatsen för den allmänna sammankomsten flyttas 150-300 meter i nordlig riktning och att slutdestinationen beslutas till en plats längs med Gamla Ullevis västra sida istället för vid Gustaf Adolfs torg.
 
Polisen har inga synpunkter på Förvaltningsrättens dom utan kommer att anpassa den taktiska planeringen efter de nya förutsättningarna.

Målsättningen för kommenderingen är fortsatt att såväl de allmänna sammankomsterna som arrangemang som Bokmässan ska kunna genomföras med hänsyn till ordning och säkerhet.

Till toppen