Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Så arbetar polisen under helgens kommendering

Att säkra rätten att demonstrera och att besökare till arrangemang ska kunna ta sig till och från mässan på ett säkert sätt. Det är målet för polisens arbete den 30 september.

Polisen i region Väst höll under förmiddagen (27 september) en pressträff med anledning av helgens planerade demonstration.

Polisens arbete organiseras i form av en regional särskild händelse, vilket innebär att särskilda resurser och personer avsätts för att effektivt hantera aktuella händelser. Ett stort antal polisanställda från andra delar av Sverige deltar i arbetet.

– Vi har ett bra stöd från övriga regioner och en god upparbetad samverkan med kommunen och övriga aktörer, säger kommenderingschef Emelie Kullmyr.

Nordiska motståndsrörelsen har beviljats ett tillstånd att anordna en allmän sammankost som startar på Sten Sture gatan och enligt anvisad färdväg upphör vid västra sidan av Gamla Ullevi. Polisen arbetar enligt en särskild polistaktik.

– Vi arbetar trygghetsskapande och konfliktreducerande, vilket innebär mycket kommunikation i förväg och under genomförandet, säger Magnus Larsson, polisens operationsledare.

Polisen högprioriterar att ingripa mot brott som begås i samband med den allmänna sammankomsten, till exempel hets mot folkgrupp. Polisen ingriper antingen på plats eller i efterhand. Yttre personal utrustas bland annat med kroppsburna kameror och en stor utredningsorganisation är tillsatt.

– Vi arbetar underlättande för allmänhet och arrangörer och vi ska beivra brott, säger Klas Friberg, regionpolischef i Väst.

Information kring helgens kommendering uppdateras på polisens webplats, polisen.se.

Information till dig som ska demonstrera.

 

 

Till toppen