Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Så många vill återanställas som poliser

Efter annonsering har 151 tidigare poliser anmält intresse för att söka sig tillbaka till polisen.

I somras gick Polismyndigheten ut med en annons riktad till tidigare poliser. Syftet var att möjliggöra för dem som känner sig motiverade att återvända till myndigheten att söka sig tillbaka, då det krävs utlysta befattningar för att få anställning inom staten. När ansökningstiden gick ut den 31 augusti hade 151 personer anmält sitt intresse.

– Vi fick signaler om att det fanns före detta medarbetare som ville komma tillbaka. Därför är det roligt att konstatera att annonsen fick sådant genomslag i ett läge då vi behöver alla goda krafter för att klara vårt uppdrag, säger HR-direktör Kajsa Möller.

Nästa steg är att påbörja rekryteringsförfarandet genom att gå igenom alla ansökningar. Därför går det i nuläget inte att säga hur många som blir aktuella för återanställning.

Rekryteringsprocessen

Den fortsatta processen innebär ett antal steg. Först granskas ansökningarna så att den sökande är behörig. De sökandes önskemål om bland annat placering ska matchas mot verksamhetens behov. Intervjuer, lämplighetsbedömning och referensinhämtning kommer därefter att ske. Innan anställning måste även de sökande godkännas i en säkerhetsprövning.

Till toppen