Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Så påverkas trafiken under helgen

Löpartävling på Lidingö, fotbollsmatch och Försvarsmaktens dag. Det är några av arrangemangen i helgen som påverkar trafiken i Stockholms län.

Lidingöloppet under tre dagar
Lidingöloppet, som i själva verket är flera olika motionslopp, pågår under fredag, lördag och söndag. Det kommer att vara begränsad framkomlighet under tävlingsdagarna med avstängda vägar, stängda trafikljus och vägslussar.

För mer information om Lidingöloppet se www.lidingoloppet.se

Försvarsmaktens dag på Gärdet
Söndagen den 24 september är det Försvarsmaktens dag på Gärdet i Stockholm. På grund av Försvarsmaktens egna transporter till och från området samt det förväntade stora besökarantalet kommer framkomligheten med bil att vara mycket begränsad. Rekommendationen är att utnyttja kollektivtrafiken eller till exempel cykel.

Information om aktiviteterna och övrig praktisk information finns på Försvarsmaktens hemsida, www.forsvarsmakten.se

Fotbollsmatch på Tele2 Arena
Söndagen den 24 september är det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Det innebär att extra många människor kommer att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från arenan.

Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan, vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Före matchen kommer troligen supportersamlingar att ske på Medborgarplatsen och ute vid arenaområdet. Störningar i såväl kollektivtrafiken som i övrig trafik kan ske timmarna före match samt vid matchens slut.

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59.

Vid behov kommer även information att lämnas på polisens webbplats samt på twitterkanal: polisen08live.

Mer information om matchen och arenaområdet finns på http://www.tele2arena.se/

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se http://www.sl.se/

 

Till toppen