Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stölder från byggarbetsplatser

Under den senaste tiden har polisen fått in anmälningar gällande ett stort antal stölder från byggarbetsplatser samt från fordon tillhörande företag. Bara sedan den 22 september i år har gods stulits till ett värde på ca 800 000 kronor.

Sammanlagt under året har det stulits dyrbar mätutrustning som GPS/laserutrustning, handverktyg, maskiner och datorer för miljontals kronor i Norrbotten.

Dessa stölder innebär inte bara en ekonomisk förlust för företagen avseende stölder av material, utan även många driftsstopp som är kostsamma för byggföretagen.

Polisen vill nu uppmana allmänheten att vara vaksam på vad man köper på olika köp och säljsidor och forum. Man begår faktiskt ett brott, häleri, om man köper stöldgods. Godtrosförvärv finns inte längre så chansen finns att man kan dömas för häleri även om man inte trodde/visste/kunde ana att det man köpte var stulet.

Polisen vill också uppmana företag att öka sin medvetenhet när det gäller stölder av den här typen. Se över alternativ till förvaring, övervakning m.m. Lämna inte stöldbegärlig utrustning synlig. Ett tips kan också vara att vara mer återhållsam när det gäller att prata om vilken utrustning man har på sin arbetsplats.

Till toppen