Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Summering av polisens arbete i Arabysatsningen

Sammanställning av arbetet i Arabysatsningen visar att ca 280 personer har frihetsberövats av olika anledningar och mängder med narkotika har tagits i beslag.

Polisens uppfattning är att det blivit lugnare i Arabyområdet som är ett av polisens prioriterade områden i landet.

- Poliserna som jobbar i Arabyområdet gör en jättebra insats tillsammans med våra samarbetspartners och det märks verkligen i vardagen. Nu övergår polisens Arabyinsats organisatoriskt till områdespolisen och polisens arbete fortsätter som vanligt i området. Vi har mycket jobb framför oss i Arabyområdet förklarar lokalpolisområdeschefen i Växjö Jonas Eek.

Polisens arbete under 18 månader i Araby med omnejd har inneburit att sammanlagt ca 280 personer har frihetsberövats misstänkta för brott. 85 personer har gripits för olika brott och 22 av dem har häktats.

185 personer misstänkts för narkotikabrott eget bruk, 90 misstänkta har anträffats med narkotikainnehav, 23 narkotikaöverlåtelser har anmälts och 62 drogpåverkade fordonsförare har rapporterats.

Poliserna har genomfört 170 husrannsakningar med beslag i 166 fall.

- Vår uppfattning efter vårt arbete tillsammans med samarbetspartners i området är att det är lugnare nu i området och det är mer ”lättjobbat” för polisen numera. Vi märker allt färre inslag av social oro. Detta tycker vi självklart är mycket positivt berättar polisen Admir Smailagic, gruppchef i Arabyinsatsen.  

- Vi har lagt stor vikt med att jobba med narkotikaproblematiken i området vilket syns i våra siffror. Den ”öppna” narkotikahandeln är tillbakatryckt nu. Narkotikahanteringen ligger bakom många våldsbrott i området. En proaktiv bekämpning av narkotikan ger effekt på våldsbrotten också konstaterar Admir Smailagic. 

- Men vi har mycket jobb att göra i Araby framöver tillsammans med alla våra samarbetspartners och goda krafter som verkar i Araby. Min uppfattning är att allas arbete har börjat ge synbart resultat i Araby avslutar Admir Smailagic.

Olika narkotiska preparat har tagits i beslag vid de olika tillslagen enligt nedanstående sammanställning: 

 

Cannabis/ Hasch ca 25 kg
Cannabis växtdelar m. m 2,4 kg
Amfetamin ca 1.4 kg
Heroin ca 75 gram
Kokain ca 49 gram
LSD 53 lappar
Dopingmedel 130 ampuller
Ecstasy/ Mdma 186 tabletter, 12.4 gram kristalliserat pulver
Fentanyl 1 plåster
Narkotikaklassad svamp 3 gram
Narkotikaklassade läkemedel 2067 tabletter, 521 ml metadon.
Kat 561 gram

 

 

Till toppen