Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Information till dig som bor inom avspärrat område 30 september

Delar av centrala Göteborg spärras av med anledning av planerade demonstrationer lördagen den 30 september. Det påverkar dig som bor inom området.

Polisens uppdrag är att upprätthålla ordning och säkerhet. Därför kommer avspärrningar att göras med start lördag morgon. De kommer att tas bort efter hand, så snart det bedöms vara möjligt. Händelseutvecklingen kommer att påverka hur och när avspärrningar kan hävas. Polis på plats arbetar för att underlätta in- och utpassering för boende på berörda adresser. Tillgängligheten för fordonstrafik kommer dock att vara begränsad.

Polisen kommer att säkerställa att sjuktransporter, hemtjänstpersonal och liknande service kan verka i området. 

  • Ett större område stängs av för trafik, framför allt berörs sträckan från Korsvägen längs Skånegatan till Ullevigatan och delar av Slussgatan, Nya allén, Parkgatan, Engelbrektsgatan, Berzeliigatan och Tegnérsgatan.
  • Ett område spärras av enligt polislagen § 24. Det innebär att polisen bestämmer vilka personer som får vistas i området. Begränsningarna omfattar främst Sten Sturegatan, del av Nya allén och angränsande gator.  Begränsningarna kan variera under dagen, vilket betyder att vissa delar av ytan berörs under vissa tidpunkter.

Alla som rör sig i centrala Göteborg under lördagen rekommenderas att vara ute i god tid och uppmanas att följa polisens anvisningar på plats.

Följ den löpande händelseutvecklingen på polisen.se. För aktuell trafikinformation hänvisar vi till trafiken.nu och vasttrafik.se.

Till toppen