Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Trygg kommendering i Göteborg

35 gripna misstänkta för brott, 29 omhändertagna med stöd av polislagen och 7 förvarstagna enligt utlänningslagen är resultatet av dagens poliskommendering hittills. Men arbetet fortsätter – inte minst med utredning av misstänkta brott.

Poliskommenderingen har varit omfattande med stöd av polisresurser från hela landet. Kommenderingchefen Emelie Kullmyr summerar dagens kommendering:

– Jag är oerhört stolt över våra medarbetare som trots stundtals svåra förhållanden har gjort ett mycket bra jobb. Vi var väl förberedda och har arbetat utifrån händelseutvecklingen precis på det sätt som vi har planerat.

En polis och minst en privatperson skadades lindrigt i samband med ett våldsamt upplopp.

– Det är oerhört tråkigt och något som vi hade hoppats slippa. Men det kunde varit värre med tanke på uppsåtet hos de personer som ägnade sig åt våldsamheter idag, konstaterar Kullmyr.

Kommenderingen fortsätter

Polisens arbete med ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder fortsätter nu utifrån ett kontinuerligt underrättelsearbete. Samtidigt pågår ett omfattande utredningsarbete. Dels med pågående förundersökningar, dels med att gå igenom den dokumentation som polisen gjort under dagen genom bilder och filmer.

– Vi får också in mycket dokumentation från allmänhet och media. Det är värdefullt för att vi ska kunna lagföra de som gjort sig skyldiga till brott, säger Emelie Kullmyr.

Den som har material att lämna till polisen kan meddela detta på tipssidan på polisen.se så tar polisen kontakt.

Kom aldrig fram till samlingsplatsen

Den tillståndsgivna demonstrationen som skulle samlas vid Sten Sturegatan kom aldrig fram till samlingsplatsen. Deltagarna stannade vid Fabriksgatan-Örgrytevägen och strax efter kl. 17 lämnade de platsen. 

Till toppen