Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Två kilo sprängmedel i beslag

Polisens arbete har under sommaren resulterat i flera beslag av sprängmedel, vapen och narkotika.

Under sommaren har Malmöpolisens Fokusgrupper, som arbetar riktat mot kriminella individer, fortsatt sitt arbete i de särskilt utsatta områdena – Herrgården, Seved, Nydala, Hermodsdal och Lindängen.

Med god hjälp av ordningsgruppen och hundförare har arbetet har bland annat resulterat i att fyra vapen och cirka två kilo sprängmedel tagits i beslag. Över 5000 narkotikaklassade tabletter och olika mängder av andra typer av narkotika har också beslagtagits. Dessutom har flera bilar bärgats enligt den så kallade bilmålvaktslagen, och ett antal personer rapporterats för grov olovlig körning och drograttfylleri.

- Det är alltid hård arbetsbelastning under sommaren, inte minst med anledning av alla publika evenemang, och med tanke på hur få som har arbetat i Fokusgrupperna är detta ett mycket bra resultat, säger Erik Jansåker, chef för lokalpolisområde Malmö söder.

Till toppen