Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ändrade tider i receptionerna i Dalarna

Sedan tidsbokning för passansökningar infördes i Borlänge har trycket ökat på de övriga receptioner i Dalarna som hanterar passansökningar. Därför ändrar Polismyndigheten öppettider och stänger ett par receptioner.

Den som ska ansöka om pass i polisens reception i Borlänge behöver sedan en tid tillbaka boka en tid. I receptionerna i Avesta, Ludvika och Mora går det fortfarande att göra dropin-ansökningar. Trycket på dropin-ansökningar har ökat den senaste tiden vilket innebär att dessa receptioner belastas extra mycket. En ansträngd personalsituation gör att Polismyndigheten nu behöver ändra tider och stänga ner receptioner för att öka bemanningen i Borlänge och Mora av främst arbetsmiljöskäl. Rekrytering pågår av visstidsanställda och sommarjobbare i receptionen men innan dessa är på plats behöver förändringar göras.

Receptionerna i Sälen och Vansbro stängs från och med den 23 april till och med 31 augusti och besökare hänvisas till receptionen i Malung.

Receptionen i Ludvika ändrar sina öppettider från och med den 17 april till och med den 31 maj. Ludvika har då öppet helgfria tisdagar och torsdagar mellan klockan 09.00 och 14.00.

Till toppen