Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arbete för trygghet och trivsel i Rinkeby

Många arbetar för trygghet och trivsel i Rinkeby. Poliser, fältassistenter, medborgarvärdar och personal inom kollektivtrafiken är några av de som arbetar i området till vardags.

Från onsdag den 4 april till fredag den 6 april kommer det att vara extra mycket polispersonal i Rinkeby centrum för dialog med dig som bor och rör dig i området. De kommer främst att vara i gallerian och på torget samt vid tunnelbanestationen som en del i en gemensam trygghets- och trivselaktivitet.

– Vi kommer främst att vara vid de platser där det vistas många människor. Vi gör detta tillsammans med några av våra samverkanspartners men vi har alla olika uppdrag i vardagen. Det gemensamma är att vi finns i området för Rinkebyborna, säger Therese Skoglund Shekarabi, kommunpolis i Rinkeby.

Aktiviteterna kommer på olika sätt att pågå mellan klockan 15.30 till 22.00 och sker under den kommande veckan tillsammans med bland andra polisen, Stockholms stad, Storstockholms brandförsvar, SL, Arriva, MTR och Fastpartner.

Från polisen kommer det förutom lokal polispersonal att finnas personal från Polisens kontaktcenter (PKC) och Polisrytteriet på plats. PKC kommer att vara på plats under onsdag den 4 april mellan klockan 15 till 18 för att ta emot polisanmälningar och tips men också för att berätta om sin verksamhet för de som har frågor.

– Vi finns också på plats för att väcka intresse för Polisens kontaktcenter (PKC) som arbetsplats. Vi kommer bland annat rekrytera till ett kommande PKC i Rinkeby men innan dess rekryterar vi till övriga PKC i regionen, säger Wenche Deas Mobergh, chef för PKC hos polisen i region Stockholm.

Polisen i Rinkeby kommer framöver att regelbundet finnas på medborgarkontoret i Rinkeby. Kontoret drivs av Stockholms stad och från och med den 25 april kommer polisen att varje onsdag finns i medborgarkontorets lokaler kl 16-18. Målet är en ökad dialog med de som bor och verkar i området. Vid det första tillfället, den 25 april, kommer lokalpolisområdeschef Niclas Andersson att finnas på plats på kontoret.

Till toppen