Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Årets första tonårsresa för föräldrar genomförd i Tyresö

Ett trettiotal föräldrar nappade på erbjudandet om att följa med på en busstur för att få kunskap om var ungdomar vistas och få tips om hur de kan bidra till ett lugnt och tryggt Tyresö.

Resorna är en möjlighet för vuxna att bli uppmärksamma på var deras ungdomar befinner sig när de inte är hemma i bostaden. Förhoppningen är att få fler vuxna att ta en kvällspromenad och finnas där ungdomarna är.

- Den respons vi fick från deltagarna var mycket god. Många vuxna vill göra något och här fick de förslag på vad de kan bidra med för att göra Tyresö till en tryggare och bättre kommun, säger Therese Löthman, kommunpolis i Tyresö. 

- Vi informerade också om narkotika, alkohollagstiftning och problematiken i vårt område när det gäller motorburen ungdom. 

Resorna är ett samarbete mellan kommunens brottsstrateg, fritidsgården och polisen. En liknande resa har genomförts i Värmdö kommun och till hösten hoppas man kunna återkomma med ett nytt erbjudande om att följa med på tonårsresa.

Till toppen