Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Brand ambassadbyggnad Östermalm i Stockholm

Onsdagen den 4 april kom larm om en brand i en ambassadbyggnad på Narvavägen på Östermalm i Stockholm. En man kunde efter händelsen gripas och är numer anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Brotts- och brandplatsen spärrades av i samband med branden och kommer att vara fortsatt avspärrad. En teknisk undersökning kommer att ske så fort det är möjligt. Den är ännu inte påbörjad eftersom det vid brand tar lite längre tid eftersom brandplatsen måste säkras.

I samband med branden drabbades 14 personer på olika sätt, två av dessa fick uppsöka sjukhus för kontroll men med enligt uppgift lindriga skador.

Räddningstjänsten avslutade sin del i insatsen under torsdagsmorgonen men polisens avspärrningar av brottsplatsen kvarstår.

Förundersökningen fortsätter och i nuläget finns inget ytterligare att berätta än att: den gripne mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand, att fler förhör kommer att hållas, den tekniska undersökningen ska påbörjas så snart det är möjligt och att olika typer av bevissäkring sker och kommer att ske.

Förundersökningen leds av åklagare.

Till toppen