Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Efterlyst gripen efter ännu ett beslag av vattenpipstobak

I höstas greps två personer efter ett rekordbeslag av vattenpipstobak. Den ena dömdes till två års fängelse. Den andra har varit häktad i sin frånvaro och efterlyst internationellt då han inte inställde sig till i tingsrätten utan flydde utomlands.

Under hösten 2017 greps två personer i södra Stockholm för ett rekordbeslag av vattenpipstobak, på ungefär 1,4 ton och till ett värde av cirka 6 miljoner kronor.

Den ena personen dömdes i rättegång i slutet på februari till två års fängelse för grov olovlig befattning av punktskattepliktiga varor. Den andre personen har varit häktad i sin utevaro då han inte inställde sig till huvudförhandlingen i tingsrätten utan flydde utomlands. Sedan dess har han varit efterlyst internationellt.

Gripen på nytt

Efter att ännu en gång ha genomfört ett liknande brott, har nu den andra gärningspersonen gripits igen, tack vare ett bra lagarbete och lyckat utrednings- och spaningsarbete av gränspolisens insats Trinity och lokalpolisområde Farsta. Denna gång togs han på bar gärning i Vårby när han tog emot en leverans på cirka 380 kg vattenpipstobak, till ett värde av cirka 2 miljoner kronor. Brottsrubriceringen är grov olovlig befattning av punktskattepliktiga varor.

Tidigare nyhet om det första beslaget:

Till toppen