Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

En anhållen efter användning av störsändare i Rotebro

På torsdagskvällen greps en person vid Rotebro handelsplats, misstänkt för att ha stulit varor ur bilar med hjälp av en störsändare. Detta tack vare uppmärksamma medborgare som kontaktade polisen.

Denna typ av stölder har den senaste tiden varit många i bland annat Rotebro och Häggvik i Sollentuna kommun. Brottsoffren har varit säkra på att de låst bilen, men sedan upptäckt att de ändå blivit av med saker och att det inte finns någon åverkan på bilen.

Polisen har med anledning av detta haft riktade insatser i området men fram till nu utan större framgång. Med hjälp från aktiva medborgare och ett effektivt samarbete mellan civila och uniformerade poliser kunde dock en person gripas under gårdagen.

Personen är nu anhållen misstänkt för häleri alternativt stöld samt brott mot Lagen om elektronisk kommunikation.

Störsändare

När brottsoffren lämnar sina bilar så tror de att de låst men störsändaren stör ut signalen och bilen går inte i lås, alternativt så kopieras nyckelns kod och en annan kan användas (inte lika vanligt).

Till toppen