En man häktad för grovt narkotikabrott i västra Stockholm

En man från västra Stockholm häktades den 27 april misstänkt för grovt narkotikabrott. Gripandet gjordes den 24 april och mannen misstänks ha kopplingar till kriminella nätverk.

– Ytterligare en person ur de nätverksmiljöer som sysslar med skjutvapen och är kopplad till de konflikter som finns är nu häktad. En viktig del i att bryta våldsutvecklingen är att arbeta fokuserat mot de kriminella nätverk som finns och att minska deras tillgång till både narkotika och vapen, säger Stephan Kiernan, som leder arbetet mot kriminella nätverk i Stockholm Nord.

Tisdag den 24 april greps mannen och han häktades idag fredag 27 april på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

– I västra Stockholm har flera centrala personer i våldsbenägna kriminella nätverk nu låsts in. Ett bra utredningsarbete har gjorts i ärendena. Polisen i regions Stockholms satsning för att bryta våldskurvan är ett långsiktigt arbete och flera enheter inom Polisen i region Stockholm bidrar i det arbete vilket ger effekt, säger Stephan Kiernan.

Polisen i regions Stockholms arbete för att bryta våldskurvan

Ett riktat arbete för att minska antalet illegala vapen, få bort handgranaterna och på det sättet bryta våldskurvan sker i hela Stockholms län. Kriminella nätverk och en kamp om narkotikamarknaderna är en del av problematiken och därmed också det som insatsen tydligt ska jobba emot

Läs mer om den särskilda händelsen Max

Till toppen