Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kom ihåg att meddela vart du ska!

Tärnaby7

Fjällräddning

Nu åker många till fjällen för att åka skidor eller åka snöskoter.

Kom ihåg att meddela vart du ska. För att du ska komma hem säkert från din tur är det viktigt att du respekterar naturens krafter men även att du meddelar dina nära och kära om vart du ska och när du förväntas vara tillbaka.
En lavin kan utlösas även där det inte är som brantast. 

Håll dig om möjligt uppdaterad på vädret. Märker du att det blir ett väderomslag är det bättre att du vänder tillbaka. Prata med lokalbefolkningen om vilka områden du ska undvika och använd de loggböcker som finns i de olika stugorna.

Förvara elektronik med batterier nära kroppen. Mobiltelefoner kan plötsligt sakna täckning eller sluta fungera av till exempel kylan och göra dig okontaktbar. 

Därför är det viktigt att du meddelar någon innan du ger dig ut som kan larma 112 om de misstänker att någonting har hänt. Då kan fjällräddningen börja sitt arbete tidigare. Vi åker hellre ut en gång för mycket.

Även om detta är självklart för dig är det kanske inte det för alla dina vänner. Dela gärna inlägget så att fler kommer ihåg att berätta för någon vart de ska och när de förväntas vara tillbaka.

Tillsammans kanske vi kan hjälpas åt att rädda liv.

Här kan du läsa mer om fjällräddarna

Till toppen