Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Helsingborg: Polisutredning i spåret efter lyckad insats

Presskonferens

Polisen håller presskonferens i polishuset i Helsingborg. Bild: Åsa Emanuelsson

Polisen i nordvästra Skåne genomförde en mycket stor insats i stadsdelen Drottninghög under tisdagsmorgonen. Tillslagen på ett antal adresser samtidigt har givit resultatet 11 häktade för grova narkotikabrott.

En av de nu häktade är också misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse vilket handlar om sprängdådet mot polishuset på Berga i Helsingborg 18 oktober 2017. 
Under fredagsförmiddagen hölls en presskonferens i polis
huset i Helsingborg.

- Ett mycket gott polisarbete har lett fram till ett stort antal häktade varav en misstänkt person som utsatte vårt polishus för ett attentat. Vi på polisen har arbetat mycket hårt att lagföra de eller den som är skyldig för sprängdådet. Ett angrepp på polisen är ett angrepp på hela rättssamhället, säger polismästaren för nordvästra Skåne, Patric Heimbrand.

En omfattande utredning fortsätter nu med de 11 häktade. 

- Vi utesluter inte att det kan tillkomma fler misstankar om andra brott runt de olika individerna under utredningens gång. Vidare kan flera personer komma att frihetsberövas framöver. Den som utförde sprängdådet har inte arbetat ensam utan det är sannolikt att det handlar om mer än en gärningsman, säger Tommy Lindén, chef för Utredningssektionen vid Polisen nordvästra Skåne.

Parallellt med utredningen har lokalpolisområdet Helsingborg inlett en massiv polisnärvaro på plats i Drottninghög med omnejd. Ansvarig för brottsförebyggande insatsen i området är ytterst Sven Holgersson, som är lokalpolischef i Helsingborg. 

- Polisen kommer att vara kvar i området och vi kommer att aktivt samverka med kommun och andra parter för att återskapa en upplevelse av ökad trygghet och säkerhet i området. Den respons vi fått av väldigt många i Drottninghög är tacksamhet och en lättnad att hanteringen och försäljningen av narkotika minskat dramatiskt med anledning av våra tillslag, säger han.

Till toppen