Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Många aktörer på plats för ökad trygghet och trivsel i Rinkeby

Trygghetsinsats i Rinkeby +3

 • Trygghetsinsats i Rinkeby
  Polis och polisryttare på plats på torget i Rinkeby. Bild: Polisen
 • rinkeby2
  Polishästarna var ett uppskattad inslag i trygghetsinsatsen. Zanna och Linn på hästarna Tello och Cubus. Bild: Polisen
 • Ansiktsmålning i Rinkebys galleria.
  I Rinkebys galleria fick barnen ansiktsmålning och ballonger. Bild: Polisen
 • Polisryttarna Linn och Zanna.
  Polisryttarna Zanna och Linn på hästarna Tellos och Cubus. Bild: Polisen
Bild /4

De som inte visste om apriltorsdagens trygghetsinsats i Rinkeby undrade nog vad som stod på. På torget, i gallerian och i tunnelbanan var det stor uppslutning av poliser och andra aktörer. Och vid busshållsplatsen fick den som ville en kopp kaffe.

– Förhoppningen är att insatsen ska stärka samverkan mellan alla oss goda krafter i området. Om vi jobbar tillsammans kan varje aktörs lilla insats bli till en stor gemensam kraft för att skapa trygghet i Rinkeby. Varje aktör är en viktig pusselbit, säger Therese Skoglund Shekarabi, kommunpolis i Rinkeby.

– Vi poliser vill också visa för medborgarna att vi finns här för deras skull. När vi jobbar mot drogförsäljning i och kring centrum är vi oftast civilt klädda och då är vi av förklarliga skäl inte så synliga för allmänheten, säger Therese Skoglund Shekarabi.

Vädret visade sig inte från sin bästa sida den första av insatsens tre dagar. Det var gråkallt och emellanåt lite regn. På torget hade polisen ställt upp ett av sina mobila kontor och kommissarie Tobias Lövström med kolleger var där för att ta emot tips och informera om polisens kontaktcenter.

– Det har varit fullt fart på frågorna från medborgarna, bland annat om vad vi gör här. Då har jag kunnat berätta om att vi håller på att etablera polisens kontaktcenter här i Rinkeby, säger Tobias Lövström.

Polisrytteriet kom med två av sina hästar för att patrullera. Det var första gången på flera år som polisrytteriet var i Rinkeby, något som uppskattades av både vuxna och barn.

Till toppen