Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Riskfylld miljö för ungdomar

Fältgruppen i Örebro kommun ber föräldrar och andra vuxna att närvara vid Mariebergs handelsområde fredag- och lördagskvällar. Många ungdomar samlas där och det är en riskfylld miljö på många sätt. Vi på polisen delar fullt ut Fältgruppens vädjan.

Det förekommer mycket alkohol, slagsmål, nedskräpning och trafikbrott. Nyligen misstänks en våldtäkt och ett våldtäktsförsök ha genomförts på platsen och unga flickor har blivit sexuellt utnyttjade. Olycksrisken är stor då bilar kör i hög hastighet på ett vårdslöst sätt. 

Polisen är där så ofta som möjligt, men har ingen möjlighet att vara där jämt. Och Fältgruppen kan inte heller vara över hela området hela tiden. Fler vuxna i området bidrar till en lugnare och säkrare tillvaro för ungdomarna. Så du som är förälder till en ungdom som vistas i Marieberg på helgkvällarna eller du som är en trygg vuxen är mer än välkommen till Fältgruppens samling fredag 27 april 21:30 och fredag 11 maj 21:30. Samling parkeringen vid Burger King Marieberg.

Läs mer på Fältgruppens Facebooksida.

Till toppen