Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nu invigs Trollhättans nya reception

Måndagen den 9 april öppnar polisstationen i Trollhättan sin nya reception för allmänheten. Det innebär att passärenden nu åter kan hanteras i Trollhättan.

Receptionen i Trollhättan har varit stängd för ombyggnad sedan mitten av september förra året, med begränsad service. Nu har lokalerna fräschats upp och anpassats för att kunna ge en bättre service till besökarna.

– Med ytterligare en lucka att administrera ifrån och kommer vi att kunna ge en bättre service till våra besökare. Tidigare hade vi ett förhörsrum här som inte var funktionellt – nu får vi fyra, som är anpassade till verksamheten, säger Maaret Dahlqvist, gruppchef för stöd/ service 2.

Säkerhetsaspekter och arbetsmiljö har också vägt tungt vid ombyggnationen.

– Det är framför allt vapeninlämningen som vi nu har en högre säkerhet kring, säger Maaret Dahlqvist.

Passärenden har inte kunnat hanteras i Trollhättan under ombyggnaden, utan besökare har hänvisats till bland annat Uddevalla och Stenungsund. Nu öppnar verksamheten fullt ut även i Trollhättan. Receptionen hanterar också en mängd övriga ärenden – anmälningar, hittegods, delgivningar, tillståndsansökningar och vapen.

Till toppen