Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Framsteg i arbetet mot grov brottslighet – vapen och narkotika i beslag

Flera nya upptäckta brott, viktiga beslag och bevismaterial som säkrats sammanfattar polisens insats i veckan mot grov brottslighet.

Mellan 4 och 5 april har operation Lynx verkat med kraft i Västerås och det har genomförts flera viktiga åtgärder i pågående utredningar med grova brott. Dessutom har nya brottsmisstankar uppstått och polisen har inom ramen för insatsen bland annat arbetat mot narkotikabrott, vapenbrott, häleri och penningtvätt.  

Vi behöver vara samlade och kraftfulla i arbetet mot grov brottslighet och kriminella nätverk som finns i länet, därför är operation Lynx viktig för oss. Den här gången genomfördes insatsen i Västerås men effekterna av arbetet spiller över på andra delar av länet och regionen. Vi är så här långt nöjda med resultatet, säger Robert Wallén som är polisområdeschef i Västmanland.

Ett långsiktigt underrättelsearbete skapade underlag som gjorde att operation Lynx verkade i Västerås.

– Vi arbetar hårt mot den grova brottsligheten och när vi genom insatsen fick regional förstärkning kunde vi agera ännu kraftfullare. Samarbetet har bland annat gjort att vi kan slå till på flera platser samtidigt, säger Kristina Holgersson, lokalpolisområdeschef i Västerås.

– Operation Lynx är en långsiktig satsning i region Mitt och tills att nästa insats genomförs fortsätter vi det dagliga arbetet mot den grova brottsligheten, avslutar Kristina Holgersson.

Preliminärt resultat 4-5 april

Frihetsberövade
1 anhållen
4 efterlysta som tagits in för förhör

Upptäcka brott
1 vapenbrott
5 narkotikabrott
1 häleri
1 penningtvätt

Beslag
Bland annat vapen, ammunition, cannabis, kokain, tobak och ecstasy.

Polisen lämnar i nuläget ingen ytterligare information om insatsen.

Till toppen