Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Operation Lynx verkade i Västerås under onsdagen

Under onsdagen har det genomförts riktade insatser mot grov brottslighet i Västerås vilket har resulterat i en mängd beslag och nya brottsmisstankar. Dessutom har en person anhållits för grovt vapenbrott.

Insatserna ingår i operation Lynx som är en långsiktig satsning mot grov brottslighet och kriminella nätverk. Både regionala och lokala resurser har under dagen samarbetat för att genomföra insatserna, vilket har genererat en kraftig offensiv mot individer som misstänks för grova brott. Inom ramen för operation Lynx har polisen idag bland annat jobbat mot vapenbrott, narkotikabrott och penningtvätt. Flera husrannsakningar har genomförts varav en i stadsdelen Haga i Västerås.

- Viktiga åtgärder i flera pågående utredningar med grova brott har genomförts. Vi har tagit flera beslag av vapen och upptäckt nya brott i samband med insatserna. Satsningen mot de kriminella nätverken är synnerlig viktig och vi är nöjda med resultatet från dagens arbete, säger Jale Poljarevius som är kommenderingschef i operation Lynx.

Nu pågår ett intensivt utredningsarbete med tekniska undersökningar, fortsatta förhör och genomgång av insamlat material för att säkra bevis. 

Polisen lämnar i nuläget ingen ytterligare information om insatsen.  

Mer information om operation Lynx hittar du här.

Till toppen