Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Orolig för en ungdom i Umeå? Hit kan du vända dig

Lokalpolisområde Umeå har infört ett telefonnummer dit man kan ringa om man är orolig för en ungdom. Syftet är att komma närmare medborgarna.

I mitten av januari öppnade lokalpolisområde Umeå en telefonlinje dit den som är orolig för en ungdom kan vända sig för rådgivning eller för att lämna tips om ungdomar och ungdomsbrottslighet.

- Du kan vara lärare, fotbollstränare, syskon, förälder eller kompis. Kort sagt vem som helst kan ringa, säger André Westberg som arbetar som gruppchef i Umeå.

Det var efter ett möte med rektorer i Umeå kommun som tanken på att öppna en telefonlinje dök upp. Rektorerna upplevde att det var svårt att veta var de skulle vända sig med polisiära frågor och André Westberg såg snart en lösning på problemet.

- Telefontid är inarbetat inom exempelvis vården, så jag tänkte att vi testar. Framförallt är det föräldrar och skolpersonal som har ringt men numret är till för alla, även ungdomar, säger André.

Syftet med telefonlinjen är att bli mer tillgängliga för medborgarna i lokalpolisområdet. Telefonen står öppen 9-11 varje vardag och under de första tre månaderna har det kommit in flera samtal.

Fakta

För rådgivning och tips gällande ungdomar och ungdomsbrott i lokalpolisområde Umeå, ring 010-568 24 00.

Vid pågående brott, ring 112. Vill du göra en polisanmälan, ring 114 14.

Till toppen