Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Över 54 000 passtider släpptes i region Väst

Under fredagen släppte polisen i region Väst 54 500 bokningsbara tider för passansökningar i Göteborg, Halland och Älvsborg.

Ytterligare passtider blir bokningsbara fortlöpande. Handläggningstiden för att få sitt pass efter ansökan är som tidigare normalt fem dagar.

– Vi arbetar stenhårt för att få fram ännu fler bokningsbara tider i de receptioner i Västsverige som har infört tidsbokning, utöver de 54 500 tider som vi släppte under fredagen. Det blir alltså ytterligare tider tillgängliga både under våren, sommaren och till hösten, säger Jan Schütt vid polisen i region Väst.

Enbart tidsbokning gäller för den som ansöker om resehandlingar i polisområdena Storgöteborg och Halland, samt från och med måndag den 23 april även i polisområde Älvsborg.

Tidsbokningen införs för att förenkla för den som ansöker om pass och nationella id-kort. Tidsbokning innebär att de sökande slipper köa ibland i flera timmar. I normalfallet tar det 5-10 minuter att ansöka om pass – därefter är handläggningstiden fem arbetsdagar.

– Handläggningstiden från ansökan till leverans är oförändrad. Det tar alltså bara några dagar innan man kan hämta ut sitt pass. Och man behöver inte boka tid för att hämta det färdiga passet, betonar Jan Schütt.

I samband med att betydligt fler tider släpptes på fredagsmorgonen uppstod tidvis driftstörningar på den nätbaserade tidsbokningen, på grund av hård belastning. Problemen avhjälptes under förmiddagen.

Passcentralen i Göteborg håller extraöppet på söndag 22 april för tidsbokade passansökningar.

– Rekryteringen av fler passhandläggare pågår parallellt och vi stärker upp bemanningen på olika sätt för att ge så god service som möjligt, säger Jan Schütt.

Ny tider släpps kontinuerligt på polisen.se. Lediga tider släpps löpande med vissa intervall och vid t ex återbud.Tillgången till lediga tider är densamma oavsett om du bokar själv via polisen.se eller ringer. Den som inte har tillgång till internet kan ringa 114 14 och få hjälp att boka tid via växeln. Växeln 114 14 har dock inga andra tider än de som finns på webben.

Frågor och svar om pass

Mer information om Polisens arbete finns på www.polisen.se

Till toppen