Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisinsats vid fotbollsderby på Friends Arena den 15 april

Söndag den 15 april kl.15.00 är det fotbollsmatch på Friends Arena. Det innebär att extra många människor kommer att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från arenan.

Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås. Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Med anledning av erfarenheten från matchen i Svenska cupen den 18 mars har polismyndigheten beslutat att reducera antal publikplatser på norra respektive södra sidan av arenan med 500 platser vardera.

Var ute i god tid
Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Före matchen kommer troligen supportersamlingar att ske runt Vasaparken och Odenplan samt ute vid arenaområdet. Störningar i såväl kollektivtrafiken som i övrig trafik kan ske timmarna före match samt vid matchens slut.

Vid behov kommer även information att lämnas på polisen.se samt på Polisen i region Stockholms twitterkanal: polisen08live

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59.

Mer information om matchen och arenaområdet finns på friendsarena.se.

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se sl.se

Till toppen