Sök pass i god tid innan resan

pass

Planerar du att resa utomlands? Då är det hög tid att ta fram passet och kontrollera giltighetstiden. I polisområde Jämtland är det några polisstationer som har tidsbokning för att ansöka om pass och nationellt id-kort.

Inom polisområde Jämtland kan du ansöka om pass och nationellt id-kort vid polisens receptioner i: Funäsdalen, Strömsund, Sveg, Åre och Östersund.

Under hösten 2018 och vintern 2019 kommer tidsbokning för pass och nationellt id-kort att införas på samtliga av våra polisstationer där du kan ansöka om pass och id-kort. I dagsläget är det Östersund som har tidsbokning.

Östersund
Här har tidsbokning för ansökan om pass och nationellt id-kort införts sedan den 1 februari.  Länk till bokningssystemet

Kunden bokar tiden via polisens externa webbplats polisen.se, där väljer personen en ort, datum och tid, hur många som ska ansöka samt anger sitt mobilnummer eller epostadress.

Har du inte tillgång till dator finns en bokningsdator i polisens reception i Östersund. Har du av andra skäl svårt att boka via hemsidan, går det också att boka tid via växeln, 114 14.

Strömsund, Sveg och Åre
Här är det drop-in, under receptionens öppettider

Funäsdalen
Här bokar du tid genom att ringa tel 010-568 14 32 under receptionens öppettider

Polisstationers öppettider

För att få information om när polisens reception är öppen, gå in på länken nedan och skriv in den ort där du vill ansöka om pass eller nationellt id-kort, så ser du receptionens öppettider samt hittar information om tidsbokning

Här kan du söka efter en polisstation  

Viktigt att komma ihåg

  • Pass och nationellt id-kort gäller i fem år
  • Pass för barn under 12 år gäller i tre år
  • De provisoriska passen är tidsbegränsade och utfärdas för en enskild resa. De kommer även att vara geografiskt begränsade till det specifika land du tänkt resa till. Längsta giltighetstid är sju månader.

Några länder kräver att passet ska vara giltigt en viss tid efter inresan. Du bör ta reda på vad som gäller i det land du ska åka till. Vänd dig till det aktuella landets ambassad eller konsulat. I vissa fall kan resebyrån lämna besked.

Här hittar du mer information om vad som gäller för att ansöka om pass eller nationellt id-kort

Till toppen