Stort beslag av vapen och narkotika i Skärholmen i södra Stockholm

I en bil i ett parkeringsgarage i Skärholmen hittades kvällen den 8 april ett större antal vapen och stora mängder narkotika. En förundersökning om synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott är inledd och en man är också anhållen.

Poliser med en narkotikahund genomförde under kvällen den 8 april ett rutinmässigt narkotikasök i ett stort parkeringsgarage i anslutning till ett bostadshus i Skärholmen. Narkotikahunden markerade tydligt vid en bil och efter inledande utredningsåtgärder gjordes en husrannsakan i bilen varpå godset hittades. Bilen togs i beslag för vidare undersökning.

– I bilen hittades bland annat automatvapen ämnade för att användas i krig. Vi hittade dessutom sprängmedel, jaktvapen, pistoler, ammunition och kilovis med narkotika av olika sorter, säger Jonas Lindberg, på grova brottsektionen hos Polisen i Stockholm syd som är utredningsledare i ärendet.

En man greps i samband med tillslaget och är numera också anhållen på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Förundersökningen är precis påbörjad men i nuläget pekar mycket mot ett visst kriminellt nätverk. Mer kan jag inte berätta i nuläget men det är oerhört positivt att vi fått bort så här mycket vapen och narkotika från gatan i ett svep. De hade kunnat göra stor skada i fel händer, säger Jonas Lindberg.

Polisen i region Stockholms arbete för att bryta våldskurvan
Under 2017 skedde 129 skjutningar i Stockholms län. Ett riktat arbete för att bryta våldsutvecklingen pågår bland annat genom att minska antalet illegala vapen och få bort handgranaterna.

Kriminella nätverk och en kamp om narkotikamarknaderna är en del av problematiken och därmed också det som polisen jobbar emot. Arbetet sker i hela regionen och Polisen i region Stockholms särskilda händelse Max förstärker i det arbetet.

 

Till toppen