Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Svårt att boka tid för pass i vissa städer

Just nu vill många boka tid för pass. Det gör att det kan vara svårt att hitta tider på polisen.se. Dessutom har vi driftstörningar på vissa orter i landet. Vi beklagar detta.

Texten uppdaterad 20180423: Just nu är det driftstörningar i passbokningssystemet på flera orter i landet. Systemet upplevs som segt och det kan vara svårt att komma in på sidorna. Försök igen om en stund om du upplever dessa problem. 

Många ringer 114 14 för att det är svårt att hitta lediga tider på polisen.se.

Vi beklagar att vi inte motsvarar behovet och arbetar för att lösa det. Det finns inte fler tider via telefon, alla nya tider läggs upp på polisen.se.

– Det är många som ringer till oss i telefonväxeln för att fråga hur de ska göra. Vi försöker självklart hjälpa till, men vi har inga extra tider att tillgå. Även vi använder det vanliga tidsbokningssystemet om vi ska boka tider åt dem, säger Eva-Marie Winblad Österlind, chef för telefonväxelsektionen i Stockholm.

Tidsbokning för passansökan finns idag på ungefär hälften av alla passexpeditioner. Från mitten av april när många söker pass kan det vara svårare att hitta lediga tider.

– Vi gör bedömningen att man ska kunna boka tider 60 dagar framåt och de passexpeditioner som har tidsbokning släpper nya tider kontinuerligt. Det kan alltså löna sig att besöka tidsbokningssystemet ofta för att hitta en ledig tid, säger Emelie Lindvall som är processledare för polisens arbete med pass.

De nu aktuella problemen i några av polisregionerna gäller just att få en tid för ansökan. Polismyndigheten arbetar för att skapa ytterligare tider för att ansöka om pass och öka tillgängligheten. När ansökan sedan är gjord är leveranstiden för det nya passet ungefär en vecka.

– Den som ska resa någonstans i höst behöver alltså inte vara orolig utan kan vänta med sin ansökan. Man är heller inte bunden till att lämna in sin passansökan där man bor. Har man bråttom och är villig att göra det kan man gå till en annan passexpedition där det är lättare att hitta lediga tider, säger Emelie Lindvall.

Eva-Marie Winblad Österlind berättar att när det är många som ringer samtidigt så kan det hända att den som ringer får en upptagetton, om detta händer så vill vi be den som ringer att försöka igen, säger Eva-Marie Winblad Österlind.

Till toppen