Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vårberg centrum lugnare efter högre polisnärvaro

Polisen har intensifierat arbetet i Vårberg centrum – och det har gett resultat. ”En stor del av den öppna knarkhandeln har försvunnit”, säger David Sund, gruppchef i lokalpolisområde Skärholmen.

Vårberg centrum har länge varit spelplan för öppen narkotikaförsäljning trots att området även tidigare har varit prioriterat av polisen. Men sedan i början av mars har polisen ytterligare förstärkt arbetet i området. Därefter har centrum blivit väsentligt lugnare.

– Tidigare kunde drogförsäljare gå fram till vem som helst som kom ut från tunnelbanan och fråga om de ville köpa narkotika. Försäljningen skedde helt öppet och ogenerat, säger David Sund, gruppchef för en grupp poliser i yttre tjänst i lokalpolisområde Skärholmen.

Nu har den öppna narkotikahandeln i Vårberg centrum i det närmaste försvunnit.

– Vid tidigare satsningar flyttade knarkhandeln en bit bort, men det kan vi inte se denna gång. Kanske sköts försäljningen mer diskret samtidigt som den har minskat i området, menar David Sund.

Metoden för att uppnå detta är en kombination av riktade satsningar samtidigt som fler poliser i den vanliga linjeverksamheten har blivit involverade.

– På så sätt får vi en uthållighet i arbetet. Detta är inte en punktinsats som sedan avslutas, säger David Sund, och fortsätter:

– Vi har blivit mycket mer synliga, bland annat vid biljettkontroller i tunnelbanan. En positiv effekt är att vi samtidigt även stöter på annan brottslighet vilket resulterar i att personer som sysslar med andra typer av kriminalitet kan lagföras.

Till toppen