Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Avspärrningar i Stockholm den 25 augusti

Lördag den 25 augusti är fylld av evenemang och framkomligheten blir begränsad i olika omfattningar på flera platser i city. De trafikavspärrningar som är planerade i nuläget är på Kungsholmen. I övriga delar av staden kan tillfälliga stopp ske vid behov.

Polisens rekommendation är: Undvik att ta bilen till city, var ute i god tid och ta del av information om vad som händer. Avbrott och störningar i biltrafiken och i allmänna kommunikationer kan komma att inträffa.

Avspärrningar på Kungsholmen

En allmän sammankomst/demonstration kommer att gå från Kungsholmstorg, via Norr Mälarstrand, Sankt Eriksgatan, Hantverkargatan och tillbaka till Kungsholmstorg där demonstrationen avslutas. Enligt tillståndet har man tid klockan 10-18, den gående demonstrationen är beräknad att starta klockan 13.

För att förhindra eventuella konfrontationer har polismyndigheten fattat beslut enligt polislagen 24§, vilket innebär att samtliga gator in mot demonstrationsvägen under vissa tider kommer ha begränsad framkomlighet. Boende, människor som har sina arbetsplatser och näringsidkare i det berörda området kommer att kunna passera avspärrningarna.

Demonstrationer vid Norra Bantorget

En demonstration kommer att vara stillastående på Norra Bantorget klockan 11 -15, en annan demonstration kommer att gå från Norra Bantorget till Vasaparken, det tillståndet gäller klockan 14 -16.

Ytterligare en demonstration kommer gå mellan Vasaparken och Humlegården. Tillståndet gäller klockan 11-16, den gående demonstrationen är beräknad att starta cirka klockan 13. Inte i något av dessa fall är avspärrningar i nuläget planerade men kan vid behov komma att ske kortare stunder. Framkomligheten kommer att vara begränsad under tiden demonstrationerna går de aktuella vägarna.

Poliser på plats kommer i möjligaste mån att underlätta för trafik från boende, företag med flera i området för att se till att de kommer fram vid behov.

Vissa delar av centrala Stockholm övervakas av kameror, i syfte att förebygga och förhindra brott. Filmer från dessa kan även komma att användas i eventuellt utredningsarbete.

Information under lördagen

Frågor från media gällande polisens arbete på Kungsholmen besvaras på 010-56 373 59, frågor kring polisens arbete runt Norra Bantorget, telefon 010-56 374 93.

Regelbunden information kommer också att ges i händelserapporten på polisen.se samt vid behov via twitter på @polisen08live 

Till toppen