Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Chatt om vad som gäller vid demonstrationer

Onsdag den 22 augusti, hölls en livechatt på polisens nationella Facebooksida, där allmänheten fick möjlighet att ställa frågor om vad som gäller vid demonstrationer.

På plats för att svara på frågor var Carolina Paasikivi som är biträdande kommenderingschef i insatsen i Stockholm på lördag 25 augusti, Maria Emanuelson från rättsavdelningen, kommissarierna Peter Allheim och Tomas Granlund som ingår i polisens nationella valstab.

Ett hundratal frågor kom in under de två timmar som chatten pågick. Huvudsakliga frågor gällde: Trygghet på Kungsholmen i helgen, vad man får göra/inte göra vid en demonstration, men framför allt frågor om tillståndsgivning.

– Det var förvånansvärt många bra och intressanta frågor, folk som verkligen var intresserade av att lyssna och vi fick chans att svara utförligt, tydligt och även bemöta följdfrågor, säger Carolina Paasikivi när hon summerar chatten som enligt uppgifter från Facebook nådde drygt 46 000 användare.

Se hela chatten på polisens nationella Facebook-sida

Tidigare nyheter:

Arrangemang och information om vad som händer den 25 augusti

Stort antal evenemang i Stockholm 25 augusti

Till toppen