Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Dialog för trygghet i Komarken

En bra lokal lägesbild är en grund för det trygghetsskapande arbetet. Under veckan kommer polisen i Kungälv finnas på plats i Komarken. Tanken är att få en bättre bild över hur de boende upplever tryggheten i området.

Komarken är ett område väster om centrala Kungälv. I vissa delar av området har en del invånare under en längre tid känt sig otrygga. För att få en tydligare bild över hur de boende upplever sitt område och få en bättre grund för det fortsatta trygghetsskapande arbetet, kommer polisen vara på plats fram till fredag mellan 15.00- 23.00.

– Vi kommer finnas på plats med ett mobilt poliskontor vid Vikingatorget, där det är ett större flöde av folk. Vi har bland annat med oss kartor där invånarna kan markera de delar av Komarken där de känner sig otrygga. Polisens volontärer kommer också knacka dörr i området och prata med folk, säger kommunpolis Daniel Hjerpe.

Veckans dialogarbete är ett led i att öka trygghet i Komarken. Polisen har sedan tidigare också haft dialog med kommunen och andra aktörer i området.

– Vi gör det här för att komma närmre medborgarna och få en bättre lägesbild. Detta blir en bra grund för en gemensam diskussion för hur vi ska kunna gå vidare. Med detta kan vi förhoppningsvis få ökad kraft i det trygghetsskapande arbetet, säger Daniel Hjerpe.

Till toppen