Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Försvåra för tjuven – samverka

Båtsamverkanjuni15

Bild: Lars Hedelin, Polisen

I samband med att kvällarna blir mörkare ökar stölderna. Ett bra sätt att försvåra för tjuven är samverkan.

- Polisen i Södermanland utreder just nu ett flertal stölder av både dyrbar GPS-utrustning, båtmotorer och motordelar. Erfarenhetsmässigt vet vi att denna typ av brott begås av brottsnätverk, säger Lars Hammarsjö, lokalpolisområdeschef i Nyköping.

Det finns mycket du kan göra för att skydda din egendom och minska risken för stöld och skadegörelse. En sak som har visat sig effektivt är att bilda nätverk. Bra exempel är grannsamverkan och båtsamverkan. Att hjälpas åt och hålla koll ökar förutsättningarna för att minska brottslighet och skapar samtidigt gemenskap. Det finns även olika hjälpmedel som försvårar för tjuven, till exempel spårsändare och MärkDNA.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser som kan leda till att dessa brott kan klaras upp.

Var uppmärksam på personer och bilar som rör sig i området utan synbara ärenden. Den som har tips och/eller gjort iakttagelser ombeds ringa 114 14. Om det är akut eller det finns misstanke om en pågående stöld – ring polisen på 112. Tipsa polisen

Kontaktpersoner
Karl Landström, ansvarig för Båtsamverkan i polisregion Öst.
batsamverkan.ost@polisen.se

Lars Hammarsjö, lokalpolisområdeschef i Nyköping.
Telefon: 114 14

Till toppen