Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Inbrott i fritidshus

Den senaste tiden har polisen mottagit anmälningar om inbrott i fritidshus. I ett alldeles färskt ärende så blev flera fritidshus i området kring Tärendö drabbad.

Tack vare ett mycket gott samarbete mellan boende i området och polisen kunde gärningspersonen grepas. Gärningspersonen kunde spåras till flertalet inbrott i hela Sverige. 

Under denna årstid är det många som ännu inte har gjort lämnat sina fritidshus utan fortfarande kommer tillbaka till fritidshuset under exempelvis helger. Det som generellt tillgrips från inbrott i fritidshus är hemelektronik, alkohol, kläder, gasolgrillar, myggfångare, båtmotorer, utemöbler, cyklar, verktyg och maskiner som exempelvis gräsklippare, röjsågar, 4-hjulingar och vattenskotrar.

Till dig som upptäcker inbrott i ditt fritidshus

  • Anmäl till polisen
  • Städa inte! Låt allt vara tills polisen fått säkra eventuella spår
  • Notera vad som saknas och hur länge sedan du varit i fritidshuset

Till dig som ska göra ”vinter” i ditt fritidshus

  • Meddela dina grannar (om du har några) att du tänker avrunda vistelsen i ditt fritidshus
  • Be grannar notera avvikelser som exempelvis okända personer eller bilar rör sig kring fritidshuset. Om möjligt stanna personerna i fråga och fråga vad deras ärende är.

Skydda dig mot inbrott

Till toppen