Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Arrangemang och information om vad som händer den 25 augusti

Event i Stockholm 25 augusti +1

  • Event i Stockholm 25 augusti
    Event i Stockholm 25 augusti. Länk till .pdf längst ned på sidan.
  • Demonstrationsväg för nordiska Motståndsrörelsen
    Demonstrationsväg för nordiska Motståndsrörelsen.
Bild /2

Lördag den 25 augusti är full av evenemang i Stockholm. Generella råd till dig som bor i eller ska besöka Stockholm är: undvik i möjligaste mån bilen, var ute i väldigt god tid och ta del av den information som finns om vad som händer inne i stan.

– Det blir en utmaning för stockholmarna och de som vill besöka Stockholm. Det är väldigt många evenemang av olika karaktär. Polisen kommer att göra sitt yttersta för att se till ordning, säkerhet och trygghet råder, säger regionpolischef Ulf Johansson.

Några av evenemangen är tävlingen Tough Viking på Djurgården, Stockholms Triathlon på söndagen med förberedelser i centrala Stockholm under lördagen. Konserter äger rum på Skansen, vid Zinkensdamms IP och på Mosebacke Torg. En stor koreansk kulturfestival hålls i Kungsträdgården och organisationen Strike Back kommer att ha ett möte på Norra Bantorget med tillstånd mellan kl 12 till 23. En djurrättsmarsch kommer också att ske mellan Vasaparken och Humlegården och de har tillstånd mellan kl 12 till 16.

Dessutom har såväl organisationerna Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) som Revolutionär Kommunistisk Ungdom (RKU) ansökt om att få genomföra demonstrationer i Stockholm.

NMR har fått tillstånd och kommer att med utgångspunkt Kungsholmstorg ha möte och därefter gå en förutbestämd väg på Kungsholmen. Deras tillstånd är mellan kl 10 till 18. RKU kommer att gå från Norra Bantorget och deras tillstånd är mellan klockan 14 till 15. Färdvägarna de har tillstånd att gå finns på kartorna i denna artikel.

Med tanke på det stora antalet evenemang finns här endast ett urval av vad som sker i helgen med för att visa det stora antalet. Under den aktuella helgen kommer så vitt nu cirka 140 tillståndsgivna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar att äga rum i Stockholms län.

Händelserapport för 25 augusti

Kartor över evenemangen i Stockholm (PDF)

Tidigare artikel om den 25 augusti

Information in English

Till toppen